Darts specialist
Wij zijn de darts specialist in de regio! We hebben een zeer groot assortiment van Harrows Dart producten.

Kettler dealer
Als dealer van Kettler bezorgen en installeren wij uw fitnessapparaten!

Wintersport

Lees HIER meer over huren en onderhouden van ski’s en snowboard!
Ski’s

skieenHoe weet ik welke ski’s en bindingen ik nodig heb?

De keuze voor een paar ski’s is afhankelijk van persoonlijke kenmerken zoals lengte en gewicht. Daarnaast is het verstandig jezelf af te vragen op welk deel van de berg je het meeste tijd doorbrengt. Ski je zowel korte bochten, lange bochten, on- en off-piste, dan heb je een goede allround ski nodig die over al deze eigenschappen beschikt. Ski je bijvoorbeeld alleen korte bochten op de piste, dan is een slalomachtige ski meer iets voor jou. De keuze voor een paar ski’s is erg persoonlijk. Ook ervaring en niveau spelen een belangrijke rol. Vroeger moest je goed nadenken over een passende binding. Tegenwoordig wordt elke ski geleverd met een bijbehorende binding.

Wat is het voordeel van specifieke damesski’s?

Damesski’s zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse skiaanbod. Uiteraard is het niet alleen de kleur of het design waarin deze ski’s zich onderscheiden. Over het algemeen zijn damesski’s lichter en hebben ze een flexibelere kern waardoor het minder kracht kost om een bocht in te sturen. Ook is de binding iets naar voren gemonteerd voor het draaigemak.

Hoe bepaal ik de juiste lengte van mijn skis?

Van de lengte van ski’s wordt wel eens de stelregel gebruikt van tien centimeter onder de lichaamslengte. De juiste lengte voor ski’s kan nauwkeuriger worden bepaald op basis van je gewicht en vooral ook de discipline waarvoor je de ski’s gaat gebruiken. Een slalomski is bijvoorbeeld korter en wendbaarder dan de lange ski’s die je gebruikt voor het skiën in diepe sneeuw. Veel Nederlanders kiezen daarom voor de zogenoemde ‘all mountain cruiser’. Met deze getailleerde alleskunner kun je je namelijk zowel op als buiten de piste goed vermaken.

Skischoenen

Waar moet ik op letten bij het kopen van skischoenen?

Als je op skivakantie gaat is het belangrijk dat je over een paar goed passende, comfortabele skischoenen beschikt. Hieronder een paar tips, zodat je met het juiste paar de piste opgaat. Voor meer advies ga je naar Valkema Sport. Een van onze deskundige medewerkers helpt je hier graag verder.

Bedenk van tevoren welk type skiër je bent en stem daar je uitrusting op af. Laat je voeten opmeten bij Valkema Sport. Zo ben je verzekerd van de juiste lengte- en breedtemaat. Koop je schoenen vooral niet te groot. Na het uitlopen kun je dan namelijk in je schoenen gaan schuiven. Trek een paar skischoenen aan en zet de buckles stevig vast. Houd de schoenen wat langer aan en loop ermee door de winkel. Skischoenen moeten overal goed aansluiten en voldoende ondersteuning bieden. Je mag beslist geen pijn voelen bij schenen, enkels, hiel en tenen. Als je rechtop staat moeten je tenen de voorkant van de skischoen licht raken. Als je je knieën buigt en je hak naar achteren wordt geduwd raken je tenen als het goed is de voorkant van de schoen niet meer.

Let erop dat skischoenen je kuitspieren en enkels niet in hun bewegingsvrijheid belemmeren. Je moet soepel en pijnloos kunnen bewegen.

Wintersport kleding

Welke kleding is geschikt voor skiërs en snowboarders?

Wie zichzelf blootstelt aan extreme weersomstandigheden als kou, sneeuw én zon doet er goed aan om vooral niet te bezuinigen op warme, ademende, water- en winddichte kleding die tegen een stootje kan.

Skiërs en snowboarders kunnen het beste voor het zogenoemde drielagensysteem kiezen. De eerste laag is de basislaag (ski- ondergoed) die je direct op de huid draagt. Deze laag beschikt over vochtafdrijvende eigenschappen. Het is belangrijk dat transpiratievocht wordt afgevoerd, zodat je lichaam droog en warm blijft. De tweede laag (trui of soft shell) houdt de warmte van je lichaam vast en de buitenlaag (waterafstotend en ademend jack en ski- of snowboardbroek) biedt tot slot bescherming tegen wind, regen en sneeuw. Bij extreme kou verdient het de aanbeveling om nog een vierde laag toe te voegen. Je begint in dat geval met thermisch ondergoed, waarna de drie genoemde lagen volgen.

Wat heb ik nodig voor mijn skivakantie?

Als je op wintersportvakantie gaat, vergeet dan niet om een goed paar handschoenen mee te nemen. Zeker tijdens de afdaling kan het behoorlijk koud worden, zodat het belangrijk is dat je dan handen warm en droog blijven. Daarnaast beschermt een goede handschoen je ook tegen de messcherpe staalkanten van je ski’s of snowboard.  Draag ook altijd een muts of een helm om je lichaam tegen afkoelen te beschermen. Draag ook altijd speciale skisokken. Deze zijn ervoor gemaakt om je voeten warm en droog te houden. Ze helpen bovendien de belasting op je voeten te dempen.

Onderhoud ski en snowboard

Voor ski en snowboard onderhoud gaat u naar Valkema Sport. Na ieder gebruik van uw ski’s of snowboard neemt het glij-vermogen af en worden de staalkanten bot. Eens in de twee jaar is het tevens goed de bindingen van uw ski opnieuw af te laten stellen. Voor een optimaal comfort, uw veiligheid en behoud van uw materialen is het belangrijk regelmatig het onderhoud te laten uitvoeren.

Lees meer over huren en onderhouden van ski’s en snowboard!

Hardlopen
Voetbal
Actueel
Wintersport
Valkema Sport - Kerkstraat 41-43 - 9641 AM Veendam - 0598-631800 - info@valkemasport.nl