Darts specialist
Wij zijn de darts specialist in de regio! We hebben een zeer groot assortiment van Harrows Dart producten.

Kettler dealer
Als dealer van Kettler bezorgen en installeren wij uw fitnessapparaten!

Hardlopen

Wat voor hardloopschoenen heb ik nodig?

Welke hardloopschoenen voor jou geschikt zijn hangt af van een aantal factoren. De ondergrond waarop je loopt is van invloed op je keuze evenals de loopfrequentie en natuurlijk de manier waarop je loopt. Het is erg belangrijk om voor jou goede hardloopschoenen te kiezen. Onze medewerkers helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

  • Van alle hardlopende Nederlanders heeft circa 80 procent geen of slechts een lichte loopafwijking. Deze groep loopt doorgaans op neutrale hardloopschoenen. Eventueel kun je bij een lichte afwijking een speciaal antipronatie- of orthopedisch zooltje gebruiken om het loopcomfort te verhogen.
  • Ben je wat zwaarder of heb je X-benen, dan hellen je voeten wat naar binnen als je loopt (pronatie). Om deze loophouding te corrigeren, je voeten te ondersteunen en zo de kans op spierpijn en blessures te voorkomen, zijn er antipronatieschoenen. Veel dames die op hun tenen lopen kunnen ook baat hebben bij dit type hardloopschoen.
  • Tot slot is er een handjevol mensen waarvan de voeten iets naar buiten hellen bij het hardlopen (supinatie). Deze lopers kunnen het beste kiezen voor een neutrale schoen met extra stevige buitenzijden of zadels in de belijning van de schoen die je kunt aansnoeren.
Ik loop maar één keer in de week. Heb ik dan ook goede schoenen nodig?

Jazeker. Hoe beter de demping in je schoen, hoe minder kans op vervelende, langdurige blessures. Elke hardloopschoen bevat een zekere mate van demping, maar bij goedkopere schoenen is deze vaak gemaakt van poreus materiaal. Na een tijdje zakt het materiaal ongemerkt in, waardoor de mate van demping minder wordt en de kans op blessures toeneemt. Het is daarom verstandig om te investeren in goede schoenen van een gerenommeerd hardloopmerk. De demping in deze schoenen is gemaakt van hoogwaardig materiaal dat veel langer goed blijft. Elk merk heeft zijn eigen benaming voor de dempende en ondersteunende onderdelen in een schoen (gel, grid, wave, air). Een medewerker van de SPORT2000-vestiging bij jou in de buurt legt je graag het verschil uit tussen de verschillende hardloopschoenen.

Waar moet ik nog meer op letten bij het kopen van hardloopschoenen?

Wie op zoek is naar (nieuwe) hardloopschoenen doet er goed aan na te denken over de ondergrond waarop je loopt. Loop je vooral op asfalt, dan is het verstandig om schoenen te kopen met een veel demping. Wie meestal op bospaden loopt heeft wellicht meer baat bij schoenen met een goede neusversteviging. Ben je van plan om mee te doen aan hardloopwedstrijden, dan wil je een zo licht mogelijke schoen voor optimale snelheid. Kies voor je training dan wel een schoen met goede demping.

Is het verstandig om twee paar schoenen te hebben voor de afwisseling?

Ja. Vooral als je er twee of meerdere keren per week op uit trekt, is het raadzaam om een extra paar hardloopschoenen te kopen. Na het hardlopen kun je je schoenen het beste drie dagen laten rusten. Zo krijgen bacteriën geen kans en gaan je schoenen langer mee. Wil je vaker hardlopen, dan kun je dus beter afwisselen met een tweede paar. Let er op dat je wel altijd kiest voor vergelijkbare schoenen. Het is niet verstandig om de ene dag op een neutrale en de andere dag op een antipronatieschoen te gaan hardlopen.

Onze merken

Running schoenen en Running kleding

GPS – Hartslagmeters

Compressiekousen

Sokken

Sportvoeding

Accessoires

 

Hardlopen
Voetbal
Actueel
Wintersport
Valkema Sport - Kerkstraat 41-43 - 9641 AM Veendam - 0598-631800 - info@valkemasport.nl